söndag, januari 28, 2007

Slampigt på Söder

Först ett förtydligande angående mina scones. Jag visste att det bara var Magnus Hult som skulle förstå mig. Inlägget om scones var ett citat från Galenskaparnas "Grisen i säcken". Mycket roligt. Och det blir ännu lite roligare när folk tror att jag är dum i huvudet.

Jag har för övrigt bakat scones även idag. Fick tips från Kajsa igår om att göra dom i muffinsformar, så det provade jag. Blev skitbra. Små och behändiga. Bakade som vanligt på siktat dinkelmjöl, vilket funkar jättebra. Tidigare använde jag vanligt dinkel enligt det recept som fanns på mjölpåsen, men dom blev lite konstiga. Siktat är bättre.

Igår var jag ute på Kvarnen. Lång kö, eftersom vi fastnade i förfestandet (vad hände?) men till slut kom vi i alla fall in. Kvarnen är jäkligt slampigt. Och många konstiga människor. Tio psykon och en vanlig. En kille presenterade sig som Glass, ignorerade mitt ifrågasättande, och berättade att han kommit fram till att hans dröm är att bli revisor och att han skulle sadla om från maskiningenjör till det. Sexigt. Sen analyserade han mig via min tröja och kom fram till att jag nog halkat in på matte, kemi, fysik och kanske jobbade som lärare. Helt oberoende var det en annan kille som också trodde att jag var lärare. Hur såg jag egentligen ut igår?

Var högst oansvarig och missade sista tunnelbanan hem med en dryg minut. Ett lämpligt straff hade varit att tvinga mig att gå hem, men jag tog en taxi. Dyrt och onödigt. Jag får skärpa mig.

3 kommentarer:

u1hcnulf sa...

Amenvafan... Jag var ju på Kvarnen igår. Var det ni som var den konstiga och lite knubbiga killen i randig tröja som förföljde oss?

Sofia sa...

Nej, det var vi som satt i hörnet och höll varandra i hand och sjöng sånger om fred.

Var du verkligen där? Varför sa du inget? Varför undvek du oss?

u1hcnulf sa...

Jag hatar er, naturligtvis. Fast vi skrattade åt kön när vi gick därifrån, och jag misstänker att det var där ni stod. Har man inte mössa blir man skrattad åt, så är det.