måndag, december 31, 2007

Årskrönika 2007

Jag gör nu en insats för att hålla årskröniketraditionen vid liv. Det finns åtminstone garanterat minst en person som har intresse av att läsa krönikan, och det är jag. För er andra kommer först en mer lättläst variant.

Årskrönika - kort version
Januari - December
2007 var ett bra år. Jag tog ett stort mentalt kliv framåt, reste lite, köpte bil och Krokostuds. Jag har varit lycklig, och tänker fortsätta vara det!

Årskrönika - ordinarie version
Januari
Som alltid var januari dystert. Försökte göra en deal med mig själv om att aldrig äta godis utom på bio, vilket resulterade i många biobesök under januari. Dessutom blev det många middagar i trevligt sällskap samt en minnesvärd dejt, torr som fnöske.

Februari
Blev ensam ansvarig för Sällsis. Spännande, utmanande och lite läskigt. Började dessutom läsa idrottspsykologi på Universitetet med hopp om att det skulle inspirera och hjälpa mig i träningen. Hängde en hel del med Mållgan, fick besök av en flickvän till JR och drog till Österrike för en veckas skidåkning med Papy.

Mars
Försökte få ordning på träningen, med halvbra resultat. Lyckades inte återfinna inspirationen helt och var sjuk ganska mycket, bland annat den dag då Sällsis hade fem bussar till Hornborgasjön. Hade jobbat otroligt hårt med resan, men missade möjligheten att vinka av de glada resenärerna på Cityterminalen.

April
Tillbringade påskhelgen på landet och när jag kom hem blev träningen helt lagd åt sidan. Idrottspsykologin kom in på de verkligt intressanta delarna men någon andra tenta eller mer fokuserad träning blev det aldrig.

Maj
En förlösande månad. Fick nog av min och Hp's tråkiga relation och raderade honom ur mitt liv under nästan två månader, vilket gav gott resultat. Gick på några dejter också med bara riktigt, riktigt bra killar. Kanske ingen som var något för mig, men alla var ändå väldigt snygga och bra (jag kan förmedla telefonnummer om någon önskar).

I slutet på maj föddes dessutom min älskade lilla hårbollskrokodil.

Juni
Livet var underbart. Det var sommar, jag promenerade mycket, var lycklig och fick hälsa på valparna för första gången. SMS:ade mig igenom midsommarafton ute hos Pelle på Björklunda, och njöt av min tillvaro. Längtan efter den lilla valpen var stor.

Juli
Tillbringade några dagar på Gotland och när jag kommit hem firade jag min 25:e födelsedag. Helgen efter åkte jag och hälsade på Tina i Bern. Hade ett par mycket trevliga dagar som jag kommer att minnas länge. Solen sken och allt var fortfarande lyckligt.

Helgen efter resan till Bern förändrades mitt liv totalt, när jag hämtade hem den lilla sabeltandade tigern Elsa.

Augusti
Malena och Stefan gifte sig. Jag märkte också att det var svårt att vara valpmamma och den förväntat "underbara valptiden" var ett rent helvete. Jag blev biten, ensam och oflexibel. Elsa var ett studsande monster på fyra ben, och jag kände mig maktlös och ledsen.

Köpte frihet i Pedro, en sportigt pimpad Toyota Yaris och försämrade samtidigt min ekonomi avsevärt.

September
Började på valpkurser och fick ny styrka. Kom dessutom igång med träningen så smått och kände att jag nog skulle kunna bli människa igen. Elsa var fortfarande jobbig, men nu hade jag i alla fall ett liv vid sidan om henne. Dessutom fick jag en ny kompis.

Oktober
Plötsligt blev allt så mörkt! Promenader i en svart sörja, både morgon och kväll. Gick på Viltspårkurs med en lycklig Elsa och fokuserade i övrigt på min träning, som nu skedde med sällskap av LinaLova.

November
Om bara lite var bra i oktober så var ingenting bra i november. Skitmånad! Elsa började lugna sig men kunde fortfarande spåra ur helt emellanåt. Gick fortsättningsvalpkurs och lärde mig några riktigt bra uppfostringsknep, och utövandet av dessa gav resultat. I övrigt la jag ganska lite tid på Elsas träning. Gjorde ett tappert försök att börja räkna points igen.

December
Det är nu det. December. Månaden som ger hopp igen efter astrista november.

En kul decemberfest med en rejäl fylla och en liten dos ångest förvandlades till något fluffigt och rosa som luktar hallon. Det känns som om jag sitter i en Soda Stream och har bubblor i hela blodet. Jag vet inte vart december tog vägen, men om jag listar ut det ska jag bege mig dit bums. December blir årets månad 2007!

De senaste veckorna har Elsa dessutom lugnat sig så mycket att jag tror hon har råkat få i sig valium.

Nästa år...
Ska jag försöka infria planerna från förra året, att måla om lägenheten och renovera köket. Jag ska resa till minst ett nytt land, jag ska hålla igång träningen, jag ska aktivera Elsa ordentligt och så småningom försöka tävla med henne. Jag ska fortsätta hålla fanan högt - må bra och vara lycklig - inte bara 2008 utan alla år jag har framför mig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag tycker dina tävlingsplaner låter bra. :) Vill du ha träningssällskap (hund alltså, här tränas inget annat!) är det bara att hojta. :)

Sofia sa...

Hojt!