måndag, januari 14, 2008

Lördag 12 januari

Lördag morgon. Regnmolnen hängde tunga från skyn när Sofia och Elsa gav sig av tidigt på morgonen och styrde bilen mot Nyköping. Dimman låg tät över motorvägen och sjukdomen som rev och slet i Fialottas kropp gjorde körningen svår. Hon började ångra att hon anmält Elsa till utställningen, men det var för sent att ändra sig.

På plats i hallen var dock morgonens mörker snart glömt. Det vimlade av människor och hundar i hallen, och vi nosade direkt upp vår konkurrent - en fin men tjo... kraftigt byggd kelpietjej på 10 månader.

Valde att trotsa naturlagarna och ställa ut Elsa i det minimala utställningskoppel jag lånat. Det var en kedja så tunn att den nästan gick sönder när man andades på den, men Elsa uppförde sig exemplariskt i ringen och kedjan höll.


Kritiken blev något i stil med: Acceptabelt nosparti, bra öron och stop. Mycket bra frambensvinkling, något för avfallande kors. Fina rörelser och ett trevligt sätt.

Elsa blev "bäst i ras" (tjockisen klarade sig inte så bra) och vi fick stanna kvar i tre timmar för att vara med och tävla om "bäst i grupp". Tre timmars väntan med Krokodilen borde resulterat i kaos, men hon uppförde sig så bra hela tiden! När vi väl fick komma in i ringen och visa upp oss igen blev det tyvärr ett snabbt tack och hej.

Jag kommer att åka på utställning med Elsa igen.

Inga kommentarer: