torsdag, januari 03, 2008

På promenad med glad jycke och icke snökompatibla gummisar

Idag åkte Elsa och jag till Ursvik för att gå morgonpromenad. Det snöade oavbrutet hela tiden, men det var så härligt att gå i skogen och på fälten och se den lilla pälsbollen fräsa runt i 100 knyck så att snön yrde. Jag tyckte nog att hon hade ett stort leende på läpparna. Det här är det vitaste hon har sett och hon utnyttjade verkligen tillfället.

Det är svårt att inte bli hopplöst glad av att se Elsa in action. Det var för att få uppleva såna stunder som jag skaffade hund. Hon utstrålar en sån gläjde och frihetskänsla och jag behöver aldrig fundera på om den är äkta eller inte. För äkta är den alltid, och det är underbart!

Dessutom är det roligt att människor vi möter gärna påpekar vilken positiv hund Elsa är. "Oj, titta vilken glad!!" är ett uttryck vi ofta hör. Även om det är jobbigt att hon alltid så gärna vill hälsa på alla människor och hundar så är det inspirerande med hennes personlighet. Det är den som smittar av sig på mig så att jag blir lika glad och lycklig som hon är. Även när jag har träningsvärk.

Inga kommentarer: