onsdag, februari 13, 2008

Bajstekniska frågor


Priset för att plocka bajs på en hundpromenad diskuterades igår. Själv gör jag det naturligtvis både gratis och med glädje, men det är inte alla som delar denna inställning med mig. Allt har dock ett pris, och om det är det rätta kan sannolikt även den mest motvilliga övertalas.

Det första som måste göras är att bedöma är på vad man beräknar priset. Per hög, per korv eller per hg. Nästa sak blir att fundera över valutan. Tänkbara valutor är t ex ett massagehekto bajs, en kanelbullehög bajs eller en frikortskorv bajs. Vilken valuta som gäller bör med fördel göras upp innan eventeull plockning sker. Alla valutor och beräkningsgrunder har sina fördelar.

Som hundägare bör man ha rätt att utnyttja "rabattkuponger" i form av glatt färgade påsar som förmildrar omständigheten. En viss rabatt borde även utgå om promenaden läggs nattetid så att plockaren lätt och diskret kan smyga runt i mörkret och därmed undvika att bli upptäckt i generande situationer.

Slutligen bör en person som kan anses som nybörjarplockare gärna förlägga större delen av sin träning vintertid när det är snö, eftersom man då kan plocka både bajs och snö i samma grepp, och därmed undvika att känna obehag över att avföringen har en högre temperatur än omgivningen. Lycka till!

(Ps. Vi snackar hundbajs här.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

hmm, vem kan det vara som du tänker på... :)

Kul post!

Anonym sa...

Har detta inlägg något med "VBK" att göra?