onsdag, oktober 08, 2008

Vad gjorde du igår kl. 20:00?

Jag gjorde ingenting annat än att ligga i soffan och längta efter att få gå och lägga mig. Är det meningen att livet ska vara så? Redan vid kl. 20 är det mörkt ute och jag känner mig helt trött och orkeslös. Var tog livet vägen? Är det så här det ska vara? Vad är det egentligen jag är ute efter?

Innan jag tråkade ur i soffan hade jag varit ute och sprungit en timme, tränat Elsa en timme, handlat mat och ätit middag. Men den tiden känns inte som om den gills. Vilket iofs är märkligt eftersom det jag ägnade mig åt då var så kallade hobbies.

När jag låg där i soffan funderade jag dessutom på vad folk gör på kvällarna, och bestämde mig för att göra en oberoende undersökning. Jag bad ett antal personer svara på frågan i rubriken: Vad gjorde du igår kl. 20:00?

Man 57: Jobbade
Kvinna 29: Drack öl med vänner
Man 26: Kollade på hockey med sin pappa
Man 28: Surfade och hade tråkigt
Man 27: Åt middag ute med sin flickvän
Man 59: Var på Step-up
Man 31: Hängde på café med sin MacBook
Kvinna 27: Gjorde spanskaläxa
Kvinna 25: Umgicks med sin syster
Kvinna 25: Åt middag ute med någon pinsam
Man 25: Träffade grannens katt
Kvinna 58: Tittade på tv
Kvinna 25: Åt middag ensam
Kvinna 28: Klättrade med en kompis
Man 23: Labbade internetprogrammering
Man 26: Jobbade med ett webbprojekt

Jag vet inte vad jag hade väntat mig för svar, men i alla fall något mer spektakulärt än det här. Folk gör helt vanliga saker. Olika saker. Det känns bra, för nu känner jag mig inte riktigt lika tråkig längre. Dessutom sa Malena en klok grej. Att ligga hemma i soffan med sin Skrutt och tråka kan också ses som livskvalitet. Och kanske är det så man ska se det?

(Tack till alla som deltagit i studien!!)

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul ide till inlägg! :D Tumme upp!