tisdag, december 16, 2008

Transport till NZ

Taxin hamtade oss kl. 7 och tog oss till flygplatsen. Slog ihjal nagon timme dar innan vi fick kliva pa det nagot forsenade flyget. Resan tog 2,5 timmar och vi fick samtidigt flytta fram klockan tva timmar. Klockan ar alltsa lika mycket har som hemma, fast pa motsatt sida om dygnet.

Att komma in i Nya Zeeland var ett jakla meck. Vi fick fylla i varsin lapp och deklarera allt vi hade med oss i form av mat, campingutrustning och lera. Skorna fick vi ordentligt rengjorda innan vi gick genom tullen. Totalt tog det nog nastan tva timmar fran det att vi klev av planet tills dess att vi stod utanfor flygplatsen.

Hamtade ut var hyrbil som snabbt doptes till Debbie. Det ar en liten Toyota Corolla till bra pris. Tror vi betalar ungefar 4000 kr for 18 dagar med fria mil och full forsakring. Debbie tog oss till vart forsta nattharberge i Nya Zeeland - The Designer House.

Var vard, Chet, var mycket trevlig och nar jag vant mig vid tanken pa att rummet inte hade nagot las pa dorren och att vi delade toaletten sa kandes det riktigt bra. Middag at vi pa en lokal restaurang som hette Blue Jeans Cuisine. Maten var enkel men smakrik och vi gick All In med ol, vin och dessert. Det var en avslappnad, skon kvall.

1 kommentar:

u1hcnulf sa...

Ett helt dygn? Är det inte ett halvt?