söndag, januari 04, 2009

Hongkong - en stad som luktar illa

Att komma till Hongkong efter lugnet på Nya Zeeland blev lite av en chock. Högljutt, skitigt och illaluktande! Vi kom fram till vårt hotell Novotel på Nathan Road i Kowloon sent på kvällen igår, och gick bara ut på stan för att få något att äta på kvällen. McDonalds visade sig vara ett prisvärt alternativ. Två menyer kostade lika mycket som 33 cl Evian i vår minibar på hotellet, lite drygt 40 kronor.

Andra dagen åkte vi över till Hongkong Island med färjan och promenerade runt och letade efter lite fotoaffärer. Blev helt fascinerade över massor med människor som brett ut kartonger och filtar längs gångbroarna och satt där och åt, läste, gav varandra pedikyr, skrattade och verkade ha det allmänt bra. Till slut var vi tvungna att fråga varför de satt där och vi fick veta att det var fillipinskor på semester som fått tillstånd av staten att sitta där. Jäkligt skumt.

Vi gick genom Hongkong Park, åkte rulltrapporna som går nedåt fram till kl. 10 på morgonen och uppåt resten av dagen och tog sedan spårvagnen upp till Victoria Peak. Härifrån var det en storslagen utsikt över hela Hongkong. Vi tog en promenad, åt en dyr middag och fotade lite.

När vi kom hem på kvällen hade jag ont i magen och var så trött att jag i efterhand inte minns så mycket av vad som hände. Kände mig nästan medvetslös.

Inga kommentarer: