torsdag, januari 08, 2009

Sista dagen på semestern

Bestämde oss för att ta det lite lugnt. Åkte till en kinesisk trädgård med tempel och hela kittet. Här fanns massa olika enorma, guldiga Buddahstatyer som serverats frukt. Det var jättefint och kontrasterna med skyskraporna i bakgrunden var häftiga.

Lunch åt vi på en vegetarisk restaurang där maten lagades av nunnor. Återigen var det knapphändig engelska av personalen, och efter lite tveksamheter om vad vi fick beställa och inte så lyckades vi till slut. Var väl ingen höjdare dock. Teet smakade häst, hö och gammalt bajs och dessa smaker återkom i maten. McDonalds till middag!

Besökte ytterligare ett tempel där folk tände rökelsepinnar och gick runt och viftade med. Gick knappt att andas där, och skicket på templet var inte alls i klass med det tidigare men det var ändå roligt att se.

På kvällen satte vi oss på Sky Loungen på Sheraton Hotel och kollade in stadens stora ljusshow över en drink. Ljusshowen var enligt mig det finaste Hongkong hade att erbjuda. Det var tufft med lasrarna och Bank of China som såg ut att vara genomskinlig.

Mötte Fredde på kvällen och tog ytterligare en sväng på Temple Street Market innan vi avslutade kvällen här i vår hotellbar.

Inga kommentarer: