måndag, oktober 12, 2009

30 sekunder från en kanonbra insats

I helgen var det tävling igen, den här gången debut i Lydnadsklass 2. Domare var Thomas Lundin (tror jag).

Poängen blev:
  1. Platsliggning, 0 poäng
  2. Fritt följ, 5 poäng
  3. Läggande, 7.5 poäng
  4. Inkallning m. ställande, 9 poäng
  5. Framåtsändande, 10 poäng
  6. Apportering, 7 poäng
  7. Hopp över hinder, 10 poäng
  8. Fjärrdirigering, 9 poäng
  9. Helhetsintryck, 7,5 poäng
Totalt 130 poäng och ett 3:e pris. Näst sist. Hade vi klarat platsen som vi borde tror jag vi hade vunnit klassen. Men vad hjälper det? Jag kan lära min gris att hoppa, snurra, buga, krypa, stanna, backa, sitta och stå på bakbenen. Men inte fan kan jag lära henne att bara ligga still på samma ställe under tävling. Tror det är nervösklumpen i magen som jag har på tävling som smittar av sig till Elsa. Hur ska jag få fram den i träning?

Med övriga programmet är jag i alla fall jättenöjd! Elsa var lite låg på tävlingen men mycket bättre än vanligt. Den här domaren var dock den första någonsin att kommentera att hon såg ängslig ut.

Oavsett vad poängen på det fria följet visar så gjorde vi vårt absolut bästa tävlingsfotgående någonsin! Ända tills vi närmade oss slutet. Under "språng marsch" försvann Elsa plötsligt och återfanns nosande på marken bakom oss. Då hade vi ungefär fem meter kvar till helt om halt och slutet på momentet. SKIT!!!!

Rutan och hoppet gick kalas. Inkallningen med ställande också, även om ingången blev lite tveksam, vilket drog ner betyget. Hon hade ett jättebra läggande men tyvärr vägrade hon att sätta sig upp igen. Två dubbelkommandon och ändå låg hon kvar. Därav låg poäng. Suck.

Apporteringen vill jag helst inte prata om och betyg 7 måste kommit från jultomten. Elsa kutade ut och grep apporten snabbt, men promenerade tillbaka till mig i sakta mak. Kunde bara skratta. Hon såg ut att tycka apporten vägde 100 kg. Minst!!

Fjärren gick också jättebra och jag fick en fin kommentar "sätter sig otroligt snabbt". Tyvärr var jag tvungen att slänga in ett DK vid ett tillfälle, men fick ändå en generös 9:a.

Som sagt, jag är jättenöjd med vår insats under lydnadsprogrammet och det vi ska göra nu är att fokusera ännu mer på att träna platsliggning. Vi ska öva på att ligga jättelänge, och helst med hundar som springer i cirklar runt henne, folk som tjoar, kastar godis och jag med en pistol mot tinningen så att jag blir nervös och får in rätta tävlingskänslan. Fan. Hur svårt ska det vara???

Stort grattis till Katarina och Fixa som ordnade ett första pris i debuten i klass 2 i helgen med 195,5 poäng. Skönt att ha en instruktör som visar var skåpet ska stå!

1 kommentar:

Anonym sa...

grymt bra poäng på allt annat ändå!! Synd på nosningen och platsen, annars hade ni varit dom bästa av dom bästa på den tävlingen! Men det tar ni igen i kista.. hihi, ni lär ju vinna över oss! (speciellt om vazy får för sig att hon inte vet vad rutan är igen....)