måndag, februari 08, 2010

Mycket att säga, som vanligt efter helgen

1) Tråkiga nyheter först. Klura har inte blivit dräktig och det blir inga valpar. Skit är bara förnamnet, men jag tycker ändå att jag tar det förvånansvärt bra. Det är liksom inget att göra åt och jag tycker bättre om att veta än att sväva i ovisshet, även om ovissheten är mer hoppfull.

2) I fredags var jag och JG hos Åsah och Mathieu på en utsökt vegetarisk middag.

3) I lördags blev det en timmes skidåkning i Ursvik och på kvällen indisk middag och bio. Filmen Precious bjöd på två timmar misär. No more, no less. Suck.

4) På söndagsmorgonen kl. 7 intogs huset av två aussies - Vazy och Jazza - som skulle vara sällskapsdamer åt oss medan matte och husse var i Romme. Inbillade mig att jag skulle få sova lite till efter avlämnandet... Ha! Glömma det. Istället gick vi ut på promenad och lekte.

Hela dagen var otroligt nyttig träning för Elsa (och mig) och vi skötte oss riktigt bra. I började vaktade Elsa lite på sin matskål men efter tillsägelse rörde hon inte en fena när vare sig Jazza eller Vazy tvättade den åt henne. Under eftermiddagen träffade vi Malin, Ivar och Godis på promenad och jag kan säga att det var en utmaning att hålla reda på fyra lösa hundar som röjde runt. Dock var alla dessa så otroligt trevliga och lydiga (och lättmutade med Viltost på tub) att det bara var att kalla in dem och sätta dem på rad när vi fick möte. Helt fantastiskt.

Att umgås så här med andra hundar är precis vad Elsa behöver. Det märks att hon är helt ovan och inte alltid vet riktigt hur hon ska agera eller förhålla sig. Så behöver du hundvakt, hör av dig!! Vi vill av helt egoistiska skäl mer än gärna ställa upp!

5) I morse skidade jag i Ursvik. Bästa turen hittills, bortsett från att inte världens bästa Jontegull var med. Det var bra och hårda spår, vilket fick fart till och med på mina oglidiga skidor. Åkte 5 km på bästa km-tiden hittills. Jag gillar!!!

2 kommentarer:

Nettan, Klura, Nella sa...

Bra att du inte är alltför deppig. Själv tycker jag det är blytungt. Hade sett fram emot små kluringar och känner en sorg och känsla av förlust. Nåja, det går över - jag har ju min älskade kluring!

Anonym sa...

Nej vad tråkigt att det inte blev någon valp. Ska hon paras igen eller ska du kolla efter någon annan uppfödare? Kram Isabella