torsdag, mars 25, 2010

Större framgång

Idag gick det bättre att springa till jobbet. Rätt väg, rätt strumpor, rätt planering. Bestämde mig för att först promenera 10 minuter, sedan springa 45 minuter och slutligen gå sista biten till jobbet. Det gick bra och jag sprang till och med hela backen upp förbi Bergendals kursgård.

Vad som var mindre bra och som gjorde att jag verkligen fick lägga band på mitt humör var lilla Brun. När hon är lös springer hon i full rulle framför mig men så fort jag kopplar henne så lufsar hon två meter bakom så att jag praktiskt taget får dra henne framåt. Det är svårt att inte bli åtminstone LITE irriterad när man trött som ett as ska springa upp för den där sista backen och får släpa på 20 kg hund extra.

Elsa verkar lite seg generellt just nu. Det är ungefär två månader sen hon löpte så det kan ha sin naturliga förklaring, men om det inte ändras får jag passa på att kolla upp henne när det är dags för vaccinering snart. Det var samma sak förra året vid den här tiden vill jag minnas, men jag hoppas att det går över snart eftersom vi förhoppningsvis (?) har tre tävlingar att se fram emot (?) i april. Agility, lydnad och spår.

1 kommentar:

Katarina sa...

Det är minst lika irriterande att ha en hund som drar som en dåre så fort hon är kopplad när vi springer. Då uppför jag mig inte alltid direkt som någon klickertränare kan jag lova.