torsdag, maj 13, 2010

Agilitytävling på DTBK

Idag har jag och KorvLisa varit på Danderyd-Täby BK och tävlat tre inofficiella klasser i agility.

Den första var en agilityklass motsvarande kl 3. Där diskade vi oss.
Den andra var en hoppklass motsvarande kl 1. Där diskade vi oss.
Den sista var en hoppklass motsvarande kl 2. Där diskade vi oss.

Det här är dock ingenting att hänga läpp över! Jag har lärt mig massor idag, haft superkul och är väldigt nöjd med åtminstone våra två första lopp.

Bilden togs av Helga vid tävlingen i Kista i april.

Agilityklassen saknade vippen som tur var, och jag tyckte allt flöt på väldigt bra, förutom att vi inte riktigt fixade ett par av banans svårigheter. Jag kände mig oerhört orutinerad, men fick bra hjälp vid banvandringen av Aase (som gjorde jättefina lopp med Linus och hamnade på prispallen två gånger!). Tack för det!! Tyvärr lyckades jag ändå pricka in precis de missar som hon flaggade för.

Nästa klass, som var hoppklass 1, kändes oerhört enkel i sammanhanget, men tyvärr sprang Fisgrisen under ett hinder och genade lite på ett ställe. Jag överskattade hennes dragning framåt när det fanns en tunnel som hägrade vid sidan.

I sista klassen kändes allt bara fel och förvirrad och jag märkte att jag inte riktigt orkade med att fokusera och koncentrera mig så mycket som jag borde. Så loppet blev därefter.

Elsa har i alla fall varit otroligt duktig idag! Snabb som en iller, lyhörd och med en toppenbra attityd! Som vanligt är det hennes matte som behöver öva sig och bli lite bättre på att ratta skeppet i hög fart.

Nu ska vi vila lite och lägga upp träningsplanen för kvällens HI-träning i Stora skuggan.

1 kommentar:

Katarina sa...

Kul med agilitytävling, det är väl bara att köra på och få mer rutin?!