fredag, maj 07, 2010

Fika och Årstafält

Igår hade vi fika på jobbet med världens bästa reseledare!! Vi träffas inte så ofta allihop tillsammans, så det är extra kul när vi kan få till såna här små träffar. Det är ett härligt gäng glada, beresta och kunniga tanter jag har som arbetskamrater, så fikat blev en munter tillställning.

Sen åkte jag och Elsa till Årstafältet för HI-träning. Det var första gången jag och Elsa var där och inledningen blev perfekt ur träningssynpunkt! Efter bara en liten kort samling körde vi platsliggning. Det var en ny plats och massor av störningar runt omkring, men Elsa låg jättefint i början. Sen kikade jag fram runt hörnet och precis i det ögonblicket såg jag Elsa fälla ner öronen och krypa mot Linus som låg bredvid. Jag korrigerade, gick tillbaka och la henne rätt, och sen låg hon fint sista minuten igen.

Precis det här är vad som har hänt på tävling, men nu fick jag se hur hon ser ut när hon flyttar sig eftersom jag kikade fram i precis rätt ögonblick. Hon fäller ner öronen och kryper ihop, och det brukar i vissa speciella situationer som den här, vara ett tecken på flamsig osäkerhet. T ex hade hon samma beteende i måndags när det kom luftballonger och hon stack iväg efter Aila och Vazy istället för att lyssna på mig.

Träningen gick halvdant sen. Elsa var duktig men jag var ostrukturerad och dålig, så andra 15-minuterspasset ägnade vi bara åt att larva oss och tricksa. Jag behöver göra en framtidsplan nu när vi har nya spännande mål att sikta mot. Lista vad det är jag behöver träna på och hur jag ska träna på det, så att det inte blir som igår.

Närmsta planen är i alla fall att starta lägre spår, stå över platsliggningen och budföringen, och på något sätt ändå få ihop så mycket poäng att vi blir uppflyttade till högre. Helst innan en eventuell valp förhoppningsvis anländer i höst.

Nej sa jag. Inte valpsjuk.Elsa med öronen 14 veckor.

Inga kommentarer: