onsdag, juni 02, 2010

Groda eller plattfisk?


Nu har jag och Grodan precis varit ute och lunchtränat i trädgården. Ibland är det bara SÅ roligt att träna med henne!

Vi började med vittring och hon var mäkta duktig. Har lite problem med att hon ibland plockar upp pinnen istället för att frysa med nosen på den, men det är svårt att inte tycka hon är bäst när hon sniffar över alla andra pinnar först och sen plockar den rätta. Men vi kämpar vidare på frysandet.

Sen körde vi fjärr. Har fokuserat på stå - ligg och gjort backa-övningar följt av läggande. Sedan har jag minskat ner antalet steg bakåt innan läggkommandot, till inga steg alls. Det nya kommandot "Backlägg" är skapat och hon fattar precis vad det handlar om. Tänka bakåt och lägga sig ner. Så grymt! Fick perfekta stå - ligg på ca 5 meters avstånd nu (mot tidigare 0,5 meter).

Fick till några riktigt bra stå - sitt också, men där blir hon ibland lite för ivrig och studsar en halvmeter bakåt istället för att bara sätta sig bakåt.

Sen gjorde vi lite trix. Marscherandet börjar gå bra. Fortfarande lite ojämnt men hon är mer uthållig och kan "gå" betydligt fler steg nu. Hands up och sen ett skott i magen går också bra.

Efter jobbet ska vi promenera till Ekhagen där Pedro väntar. Sen blir det lydnadsträning en stund följt av del 2 av tävlingspsykologiföreläsningen för Eva Marie.

1 kommentar:

Katarina sa...

Halloj!
Kul att både fjärr och vittring gick så bra. Hoppas att allt gick bra igår!