fredag, oktober 01, 2010

Helnöjd!

I morse lät lilla Kråkfot mig få sovmorgon ända till strax före 7, bortsett från en mycket blöt och vild hälsningsceremoni vid 6-tiden. Sen somnade hon om och jag kunde till och med gå upp och duscha innan vi gick ut. Det är sånt som kallas vardagslyx.

Efter en god frukost åkte vi till Edsbergs sportfält för promenad och lydnadsträning. Och jäklar vad jag är nöjd med passet!!!

Räkan fick börja med lekövningar, ligg, sitt och ingångar med hjälp av pallen. Hon var så duktig! Lite skäll i början men sen tyst, fint och koncentrerat! Hon tycker pallen är urkul och börjar nu förstå att framtassarna ska stå still och baktassarna trampa på åt sidan.

Elsa fick köra vittringen. En gång på ca 5 meter och en gång på ca 10 meter. Jag tänkte att jag måste testa henne lite, och det gick väldigt bra. Det var första gången på länge vi körde ute och första gången som vi började på den här svårighetsgraden direkt. Galopp ut, kolla pinnarna, greppa rätt och trava in. Lite segt tempo alltså, men det känns okej. Här behöver vi inte hetsa farten.

Blev även lite fritt följ där hon höll jättefin position och hade en kalasbra attityd! Två skick till rutan på ca 20 meters avstånd fick vi också till.

Allt kändes så otroligt bra idag. Båda små kottarna var glada, engagerade och fokuserade. Och jag var också duktig och tålmodig som väntade ut det rätta beteendet från Kråkfot, utan att börja locka och pocka. Det kändes som att det direkt gav resultat.

1 kommentar:

Katarina sa...

Vad kul att det går så bra med Elsa och visst är det bara helt underbart att börja med grundträningen med sin nya valp! Glöm inte mig vid inomhusträningen! Var är torsdagsträningen nu? Ska du dit nästa vecka? Får man komma med en löptik?