måndag, januari 10, 2011

Tuff helg men Kråki är frisk

Mycket träning för mig den här helgen. Löpning och skidåkning på lördagen och långpass 14,65 km med TSM på söndagen. Börjar känna av benhinnorna lite, och det är inte bra. Söndagspasset var riktigt tungt och självförtroendet fick sig en liten törn. Hoppar nog över löpningen imorgon eftersom jag ändå har svårt att hinna med den.

Rekan mår mycket bättre och nu törs jag nog börja träna lite igen. Eftersom hon blev ordinerad vila har jag inte tränat något eftersom jag inte vetat hur jag ska belöna henne. Vid lek hetsar hon upp sig så väldigt och godis var ju inte aktuellt. Den uteblivna träningen har gjort henne mer tjuvaktig än någonsin och hon snor prylar oavbrutet om man inte håller ögonen på henne. Men det blir nog bättre så snart vi kommit igång igen. Som tur är förstör hon sällan något utan oftast kommer hon triumferande och lämnar över sitt byte till en (överlycklig) matte.

Har börjat få en sjuk längtan efter våren. Dropp från taket och sol igår gjorde inte saken lättare, men det gäller att inte låta sig luras. Än är det långt kvar. Saknar verkligen att träna utomhus med hundarna efter jobbet, sitta i gräset och njuta av solen. Ha obegränsat med utrymme. Suck.

Med Elsa känns det som om det jag mest vill göra kräver massor av yta, så det blir nästan ingen träning med henne. Kompenserar med mycket motion och hon verkar nöjd. Hon har löpt klart nu och är inte alls lika orolig längre.

Rekans träning går än så länge utmärkt att göra i köket. Under nyår lärde vi in att ligga med hakan i backen och nu ska jag öva stadga i det, precis som i  sitt och ligg. Hon är inte jättesäker på ordens betydelse längre så det måste vi också träna mera på. Ingångarna blir bättre och innan vi pausade övade jag på att hon skulle hitta positionen från olika vinklar, vilket gick hyfsat. Några gånger fick hon till det klockrent och några gånger verkade hon inte fatta något alls. Hon är hur som helst en fantastisk liten hund. Så charmig!!!

1 kommentar:

Sara J. sa...

...men jag skulle då vilja kontra med att du faktiskt sprang igenom hela TSM-passet trots att det var jobbigt och dessutom med ont i fötterna av broddarna. Du är stark och uthållig! :) *kram*