onsdag, mars 23, 2011

Jorå...så att...man e väl rätt så betydande

Jaha, så var man kändis igen. För en tid sen blev jag intervjuad för en inte så lite aktningsvärd tidning - Tidningen Bussbranschens Reseguide, som damp ner i brevlådan idag. Artikeln heter "I huvudet på en bussresearrangör" och kan väl närmast ses som en bibel för de ansvariga på spännande turistmål runt om i landet. Handfasta tips från de i branschen som betyder något...

Saxat ur artikeln:

"Frågar man Sofia är hon väldig precis när hon beskriver sina resenärer: -Det är mest pensionärer mellan 60 och 80 år och 85% är kvinnor. Vad gubbarna gör vet jag inte..."

"Vi har en jättebra webbsida, men många kan inte tillgodogöra sig den."

"Sofia berättar att hon förklarar för resmålet vad hon vill ha och förutsätter att de kan sitt jobb. -Det kanske är naivt. Jag tycker det ska fungera. [...] Fungerar det inte kommer vi inte tillbaka. Jag kan inte läxa upp folk och tala om hur de ska göra eller inte göra."

"-En känsla jag får ibland är att man på vissa turistmål nästan ser ner på bussgrupper, att privatresenärerna är mer värda. Men så finns det de som är superproffsiga, försäkrar Sofia."

Med mera, med mera...

Antagligen behöver jag förtydliga att det är jag på den högra bilden i bilden, annars är det någon lustigkurre som undrar om jag klippt mig och skaffat glasögon och scarves. Kvinnan till vänster är Berit, en annan kunnig kvinna i branschen.

Detta om detta.

Dagens kändis, till höger i bild

3 kommentarer:

Henrik sa...

Kvinnan till vänster är du om 30 år =)

Sofia sa...

Men hon ser väl rejäl och duktig ut? Det skulle kunna vara värre! :)

Henrik sa...

Ja, det gör ni båda!