måndag, mars 07, 2011

Sammanfattning av årets skidresa

Bad Hofgastein: 9/10 T
Hotel Alte Post: 9/10 T
Backarna: 8/10 T
Maten: 5/10 T
Sofias åkning: 7/10 T
Vädret: 9/10 T
(T = tootsies)

På det hela taget en mycket lyckad vecka. Jag kände mig otroligt stark i benen och fick ingen träningsvärk alls, men jag var ändå inte tillräckligt stark. Eller tillräckligt uthållig snarare.

Nästa år ska jag vara det och dessutom ska jag sluta åka i tid varje dag, eftersom min motivation sällan räcker en hel dag. Skidåkning är kalaskul i början på dagen och sedan blir det mindre och mindre roligt ju längre dagen går. Bättre att sluta på topp varje dag. Konceptet med skidresa är ändå oslagbart.

Matintaget i backen failade helt första skiddagen, men sen ordnade vi till det. Eftersom det inte fanns så bra mellisprodukter på almarna i backen så tog vi med frallor från hotellet, kompletterade med frukt och "noshörningsgodis" (nötmix om du glömt). Vi höll oss ifrån det onyttiga för att inte tappa orken och i backen blev det totalt bara en apfelstrudel mit vanillesauce, en chokladbit, en grillwürstl mit pommes och en grosses bier. I princip en onyttighet om dagen. Förr om åren blev det betydligt mer, oftast flera godsaker varje dag, så det var verkligen ett lyft i år. Å andra sidan blev det oräkneligt många heisse choko mit sahne, bitte, i backen och ännu fler pingvinstänger i bussen innan hemfärden. Men jag blundar för det...

Efter skidåkningen var det grymt skönt att glida ner i hotellets spaavdelning, sitta i bastun med en kall öl eller glida ner i den stora bubbelpoolen i ett av källarvalven. Livet kunde vara sämre.

Nu är det bara att ladda om och fokusera på träningen inför maran. Hoppas att benen har hämtat sig av vilan från löpningen så att jag kan köra på som vanligt. Ska jogga en sväng imorgon och känna efter. Lugnt denna gång. På riktigt.

Livet är (på) toppen!

1 kommentar:

Sara J. sa...

Låter kalasfint!