tisdag, maj 24, 2011

Äventyrska i ToppHälsa

Inspiration i ToppHälsa
I senaste numret av ToppHälsa kan man läsa en inspirerande artikel om min nya bästis Gunnikas äventyr. Jag är så jäkla imponerad över att hon orkar viga varje helg under ett helt år åt spännande upplevelser. Önskar att jag hade driv att göra samma sak, men jag gillar fredagkvällar i biorummet för mycket tror jag.

Äventyras lite lagom ska det däremot. Till nästa år kanske jag i alla fall spikar en helg i månaden för naturupplevelser och mysiga utflykter. Det känns lagom rimligt och otroligt lockande.

Inspirerad av de fina bilderna från äventyrskans kajakande i Väddö kanal (och möte med sjöodjur) har jag bestämt mig för att redan i år ge paddling en ny chans. Var länge övertygad om att det var min grej, men efter en vedervärdig paddling på en av jordens vackraste platser, Doubtful Sound i Nya Zeeland, så var jag tvungen att revidera min inställning. Det var fruktansvärt. Jag var helt talanglös och det gjorde mig arg som ett bi. Dessutom var jag mer intresserad av att nita myggor med paddeln än att plaska med den i vattnet. Jag tänkte: "aldrig mer!".

Men nu har jag ändrat mig. En chans till. Efter marathon.
Allt efter marathon.

1 kommentar:

Gunnika sa...

Ooooo så trevligt! Jag hoppas att jag får vara din ciceron i paddeldjungeln!