tisdag, maj 03, 2011

Plötsligt händer det

Racerkelpie

Vad härligt det här när allt plötsligt flyter som man vill att det ska. Som det gjorde sista varvet på agilityn igår.

Första vändan var okej, några små missar och en rivning. Andra varvet fungerade ingenting. Sannolikt slarvade jag och tänkte att Elsa vet var hon ska. Till tredje varvet laddade jag om och plötsligt fungerade allting. Full fart och bra flyt! Grymt!

Dessutom lärde jag mig flera saker om handling igår. Man kan tycka att jag efter ett par års träning borde ha åtminstone några baskunskaper, men icke.

Det är så himla roligt när precis allting som omväxling går bra. Jag blir otroligt peppad att fortsätta. Har spanat ut några tävlingar men tyvärr ingenting förrän i sommar/slutet på sommaren. Just nu är det löpning som har högsta prioritet, men det kommer att betala sig även i agilityn, speciellt om jag tränar upp mitt eget tempo.

Reka blev det också ett kanonbra pass med innan agilityn började. Vi körde ställande, inkallning och apportering. Hade en annan, lite större apport den här gången och den gillade hon inte alls, så det var till att ta många steg tillbaka. Å andra sidan blev det framsteg direkt också. När vi hade som roligast var vi tvungna att sluta. Perfekt tajmning på det. Borde hålla den längden och intensiteten på alla pass.

Inga kommentarer: