tisdag, juni 14, 2011

Agilityträning, lydnadsträning, löpträning

Agilityn igår gick inget vidare. När det blir fel är det i 99,75% av fallen på grund av mig, men igår kändes som ett tillfälle då faktiskt Elsa var en del av problemet. Första försöket på banan så fullständigt exploderade hon och rejsade runt och tog de hinder som passade henne. Jag sprang vänster och hon pep iväg och hoppade hinder åt höger. Typ. Vi fick avbryta efter halva banan och lugna ner oss lite. Andra och tredje varvet gick bättre men lämnade fortfarande en del att önska.

Lydnadsträningen innan agilityn gick dock bättre. Med Kråkentass körde jag fot, apport, ställande och läggande. Med Elsa fot- och framförgående. Och mycket lek, kamp och bus med båda. Är väldigt nöjd, det kändes roligt och gick bra. Blev fyra korta pass var och båda hundarna var extremt taggade när det var deras tur.

Imorse sprang vi till jobbet alla tre. Reka tuffar på stadigt framåt med sträckt koppel och Elsa ligger som ett ankare bakom med precis lika sträckt koppel. Det är en aning irriterande, speciellt i uppförsbackarna. Dragen framåt och bakåt tar liksom inte riktigt ut varandra utan det blir bara.... jobbigt. Riktigt tålamodsprövande!

Dessutom höll vi på att skrämmas ihjäl av en galen hund som var bunden i ett plastbord. Hunden satte skällande efter oss med bord och allt när vi sprang förbi och vi höll på att göra i byxan alla tre. Kanske mest jag, eftersom jag dessutom fick Elsa på fel sida så hennes koppel höll på att fälla krokben på mig, samtidigt som båda hundarna drog framåt i panik. Fick stoppa mig mot en stor bil som stod parkerad mitt i vägen, och sen ordnade allt sig. Huvudet upp, fötterna ner.

På väg mot mål

Inga kommentarer: