måndag, juni 27, 2011

Landkrabba igen

Solen skiner från en klarblå himmel. Semester har bytts mot arbete. Att försöka föra framgångsrika diskussioner med arbetskamraten är som att samtala med en sur 14-åring. Jag är på bristningsgränsen.

Årets midsommarsegling med JG, voffarna, Tina, Björn och Othilia var däremot toppen! Vädret var okej, bitvis strålande och stundtals lite regn. Mest nöjd är jag med att ha badat, inte bara en gång utan TRE. Inte illa för en badkruka! Vet inte hur många grader det var i vattnet, men jag tänkte att om jag kan springa ett marathon ska väl ett bad på 14 sekunder inte vara något att bråka om. Jag vill vara en badare, och nu är jag det! En extremt nöjd badare.

För lilla Kråkfot var det premiärsegling och hon skötte sig långt över förväntan. Var faktiskt otroligt duktig och verkade gilla konceptet. Enda problemet hon stötte på var när hon skulle ta sig ombord på båten. Efter att ha klivit upp på lilla bryggan fram är det en liten kant man måste kliva över, och där blev hon stående. Att lyfta på bakbenen var inget alternativ som hon spontant kom att tänka på. Visst lyckades hon varje gång, men först efter att ha stått och gråtit över livets orättvisor en stund.

Elsa uppträdde som om hon levt hela sitt liv på sjön och klev världsvant av och på båten, både fram och bak. I år kostade hon till och med på sig att gå ner i båten och lägga sig när hon blev trött under färden. Väldigt, väldigt duktig.

Bloopers på årets resa:
  • Ett litet "oohh" när vi höll på att lägga till och Björn stod plötsligt i vattnet.
  • En dåligt vald natthamn nära farleden resulterade i svallvågor som höll på att skicka upp båten på land. Samtidigt lossnade en av linorna vi satt fast ekipaget med, men tack vare Kapten Jonas rådiga insats ordnade allting upp sig helt utan materiella skador.
  • En sträckbänk för Elsa när hon klivit i land med framtassarna på bryggan och lilla jollen med baktassarna plötsligt gled iväg utåt. Den här gången var det Joll-Kapten Björn som klarade situationen genom att med en beslutsam knuff vräka tillbaka Elsa på jollen. Alla glada.
  • En släpvagn med en båt släppte från bilen som drog den, försvann rakt ut i skogen åt sidan och krockade med ett träd. Precis framför våra ögon. Ingen kom till skada under olyckan.

Inga kommentarer: