lördag, augusti 20, 2011

Intervalljävlar utan krav

Blev befriad från mina kedjor i morse av den ömma modern och detta firades med en lång skogspromenad i regnet med brunbollarna och intervalljävlar vid Danderyds gymnasium utan brunbollarna.

Gårdagen på jobbet var hemsk och när jag har jouren är jag på helspänn hela tiden, så under gårdagen, natten och förmiddagen hade jag jobbat upp en schysst stressnivå och molande huvudvärk. Löpning är ett utmärkt botemedel mot detta, och jag bestämde mig för att vara snäll mot mig själv och inte pusha särskilt hårt (har redan fått utmärkt träning i att kämpa mot "jag vill inte"-känslor).

Sprang 5x500 meter med 2 minuters gåvila mellan intervallerna med ganska pigga ben. Sprang aldrig så fort att jag ville kräkas eller dö första stunden under vilan, men det gick ändå mycket snabbare än jag väntat mig. Hade varit nöjd om jag legat runt 6:00 min/km men intervalltiderna blev:

4:42, 5:06, 5:10, 4:58, 5:06

Lite överambitiös första vändan bara. Under uppvärmnings- och nedjogg låg jag i snitt på ungefär 6:20 min/km.

Är väldigt nöjd med passet. Det var skönt, jag höll det på precis den nivå jag hade planerat och jag glömde allt annat för en liten stund. Nu håller jag på med ett garderobsprojekt och snart kommer Jontan äntligen hem!

Inga kommentarer: