fredag, augusti 12, 2011

Statusrapport Sofia - träningskompisar efterlyses

Till att börja med kan man säga att jag inte är i toppform just nu. Det märks i allt jag gör. Är svagare, mindre uthållig och långsammare än min bild av mig själv. Det är i och för sig positivt att jag har höga tankar om min fysik, för så brukar inte vara fallet. Men all träning är jävligt jobbig just nu.

Jag har förmodligen tappat en del under sommaren när träningen varit mer ostrukturerad, i kombination med att jag lagt på mig några semesterkilon också. Eftersom jag var en tung flicka redan innan så gör det här ju inte träningen lättare. Jag har inte valt att träna saker där många kilo underlättar.

Trots att jag känner mig rätt dålig varenda gång jag tränar så är jag motiverad att få tillbaka rutinerna igen. På måndag återgår gymmet till sina ordinarie öppettider så då är det dags att ta tag i styrketräningen. Handstående armhävningar! Typ.

Vad jag ska göra med allt annat jag vill göra (och vad vill jag göra??) har jag inte riktigt klart för mig än. Läste en tidning från början av 2011 där det stod att årets fluga är triathlon, och det är så sant som det stod skrivet. Jag blir inspirerad av alla träningsbloggar jag följer och är också lite sugen att hänga på trenden. För att jämföra med hundträning så känns triathlon som bruks och löpningen som lydnad.

Har sneglat lite på multisport också och kommit fram till att de enda skillnaderna mot triathlon är typen av cykel man använder (racer/mountainbike) och hur man tar sig fram under vattenmomentet (simmar/paddlar kajak). I multisport kan det dessutom tillkomma andra roliga saker som klättring, ridning, forspaddling etc.

Det trevliga med multisport är att man oftast har minst en lagkamrat som man genomför loppet tillsammans med. Det konceptet gillar jag, om man bortser från att jag inte har någon sån lagkamrat. Jag saknar överlag träningskamrater till allt annat än löpningen. Där känner jag mig lyckligt lottad. (Sprang backintervalljävlar med Lindad igår, mycket trevligt! Tack för sällskapet!). Men när jag är sugen på att prova på cykling igen (måste ju uppenbarligen gilla det), när jag vill simma eller klättra så har jag just nu ett minimalt eller inget utbud av vänner (och pojkvänner) att vända mig till.

Så om någon känner sig manad att träna annat än löpning med en långsam, svag och lite tjock tjej med stor motivation så säg till!

1 kommentar:

Gunnika sa...

Trött, förvirrad och lite fläbbig tjej anmäler sig som träningskamrat i multisport/thriatlon-träningen! Förresten, så är vi ett gäng som ska cykla Cykelvasan nästa sommar! Ska du haka på?!