torsdag, oktober 13, 2011

Vad tar du i bänkpress?

Idag har jag lärt mig att jag inte ska ställa den frågan. Eller, PT-Tompa rekomenderade vänligt att jag låter bli, eftersom det jag klarade idag inte alls skulle ge någon imponerande pondus, om jag var tvungen att svara på frågan tillbaka. Nu var dagens träning på inga sett ett styrkeprov, men jag lyfte ju inte 130 kg direkt. 30.

Fick två nya träningsprogram som var helt fantastiska. De kommer göra mig snabb i löpningen, stark i skidåkningen, grym i klättringen och dessutom muskulösare, snyggare, smartare och uthålligare. Och detta på bara tre veckor. Det är sant!

Nej, det är det inte. Det är inte sant. Men jag önskar att det var det. Programmen verkar i alla fall rätt lajbans. Seriösa funktionella övningar kombinerat med rena styrkeövningar i maskin kombinerat med helknasiga lekövningar. Till exempel att ha fötterna på en flowinplatta så att de kan glida fram på golvet, göra armhävningar och kraftfullt trycka mig upp så att händerna lättar från golvet, samtidigt som jag drar fötterna framåt en bit. Armhävningsförflyttning typ. Knasigt. Hade jag inte sett PT-Tompa göra det (dessutom lekande lätt) hade jag trott att det var omöjligt. Själv var jag totalt markbunden och lättade inte märkbart från golvet. Men i teorin ska jag tydligen vara förmögen att göra det där.

Handlade mat på vägen hem och kände mig extremt nöjd med vad som hamnade i korgen. Nästan bara bra saker, trots att jag var tokigt hungrig. Och detta förbannar jag nu. Varför kunde jag inte smugit ner bara en liten chokladbit? Trots att middagslaxen med Rufus Teaguemarinad och exotisk salsa var löjligt god (att steka lax är en av mina kanske för allmänheten hittills okända talanger) så känner jag mig otillfredställd. Får försöka med en kopp te, några vinisar och en bra bok.
 
Mmmums! Jordgubbar, knäckemacka med ost och vinisar!

1 kommentar:

Gunnika sa...

Smartare???`Jag vill också ha det här programmet! :) Gör det att man skriver sin lic. på två röda sekunder också?