fredag, mars 23, 2012

Tillbaka till framtiden


För några veckor sedan började min Iphone att strula. Det brusade i örat och vännen i andra ändan kunde inte höra vad jag sa. Fast inte varje gång, bara ibland, så jag orkade inte bry mig. Fram till i onsdags då telefonen plötsligt bestämde sig för att sluta fungera helt. Då blev det plötsligt akut.

Så igår kväll, efter att ha sprungit intervaller fram och tillbaka längs Rörstrandsgatan i jakt på ett kontantkort, sladdade jag in hos LAN Master på samma gata fem minuter innan de stängde. Svettig, lätt förvirrad och med hög puls. Vidarekopplade telefonen till det nya kontantkortsnumret och försökte sedan sparka igång min gamla Iphone med det nya kortet. Gick inte. Operatörslåst. Tänkte väl inte jag på! Hade fullt upp med att försöka förstå hur kontantkortet och laddning av det fungerade. Svårt sånt där. Jag misslyckades.

Så där stod jag sedan, mitt i stan en helt vanlig torsdag, utan mobiltelefon. Skräck och stress är de ord som närmast beskriver mina känslor.

Men jag överlevde kvällen och hade till och med riktigt trevligt. Åt middag på Capri Due med Jontan, Tina och Björn (och Ottan on the side) och då behövdes ingen mobil.

När jag kom till jobbet idag letade jag upp en klenod från mobilmuseet vi har och satte in mitt nya kontantkort i den. Funkade!! Så under förmiddagen kunde man återigen ringa mig, vilket ingen gjorde förrän LAN Masters hörde av sig och sa att jag kunde hämta "min" mobil. Garantiåtgärd och ingen kostnad, mobilen utbytt mot en sprillans. Tack för det och smidigt gick det!

Inga kommentarer: