torsdag, augusti 30, 2012

Andra kurstillfället + nya skor


Igår var andra kurstillfället på Rekas tävlingslydnadskurs. Vi började med platsliggning och där har vi inga problem. Något att ha i bakhuvudet är ändå att inte träna för mycket (i förhållande till tävlingsmässig platsliggning) där hon får ligga vid sidan om medan jag gör andra saker. Jag ser på henne när jag står framför henne och glor att hon undrar om det är på väg att hända något, vilket teoretiskt sett kan få henne att gå upp.

Sedan hade vi läxuppvisning av inkallning och högersvängar i fotgåendet, vilket också gick fint. Inga bromsande tassar på mina lår och raka, fina sättanden.

Vi fortsatte att fokusera på fotgåendet, framför allt på att förlänga tiden. Även detta stod på läxlistan sedan förra gången, men vi har inte hunnit med det. Eftersom jag inte har någon riktig uppfattning om hur länge Rekan kan gå fot fint utan att tappa koncentrationen så kommenderade Katarina oss i 45 sekunder som test. Det gick väldigt bra och som läxa till nästa gång ska vi försöka komma upp i det dubbla. Dessutom ska vi träna mer på språng marsch, eftersom hon tappade lite där.

Det blev även lite egen träning av rutan (halvdant för mig, hade glömt min target), fjärrskiftet stå-sitt och slutligen lite kryp (inget lydnadsmoment men det dyker upp i lägre klass i bruks).

Avslutade kurstillfället med att titta på apporteringen. Både apporteringen för klass 1 och klass 2 går bra för Reka så istället plockade jag fram metallapporten. Den var inte rolig, hon ville inte ta den och när hon ändå gjorde det tyckte hon den var läskig och släppte den igen. Märkligt beteende, med tanke på att hon gjort en hel apportering med den innan, men jag försöker att inte dra för stora växlar vid det. Vi går tillbaka i träningen igen och tar ett steg i taget.

På det hela taget är jag väldigt, väldigt nöjd med min lilla tuss. Fantastisk hund! Bra fokus, engagemang och träningsvilja. Är med på allt, glad och intresserad. Älskar alla belöningar. Provar sig fram, blir frustrerad när det inte blir rätt men försöker igen och igen. Härlig inställning!!

------

Nu till det viktiga. Jag köpt nya skor idag. Impulsköp visserligen, men är de inte jättesöta?! Bara ett par hundralappar på rea. Ibland har man tur!

2 kommentarer:

Fanny sa...

Vilken toppenpingla! och skorna var nästan lika söta som Reka! ;-)

Sofia sa...

Vänta bara tills du får träffa henne! :)