torsdag, oktober 18, 2012

Mest fokus på Tratte-Fnatt

Igår kväll var det inomhusträning/kurs i nya hallen i Arninge. 600 kvm träningsplan på konstgräs och en temperatur på ungefär 20 grader var fina grejer. Fick tillfälle att träna budföring med två nya mottagare och det gick helt okej om man bortser från en gång då hon sprang till en lockande matskål vid sidan om planen. Klantigt av mig att inte förutse den svårigheten.

Lydnadsträningen gick också bra. Inledde med att göra hela lydnadsprogrammet i klass 1 tävlingsmässigt, fast med apporteringen och hoppet utbytt mot bruks/klass 2-momenten. Förutom de gamla vanliga problemen med sneda sättanden tycker jag Reka skötte sig fint. Fick programmet filmat och tyckte att det såg trevligt ut. Glad hund. Känns inte som om det finns någon anledning för mig att få nervositetspsykbryt på tävlingarna, men det är ju lätt att säga innan...

I morse spårade vi i Kista, drygt 300 meter ängsspår med fyra apporter och två vinklar. Reka gick riktigt bra! Senaste gången vi spårade var en fullständig katastrof, i alla fall de första 100 meterna innan hon skärpte till sig och tog slutet fint, så det kändes skönt att hon var mer fokuserad idag.

Om genrepet nu verkligen ska gå bra... om detta tvista de lärde.

Ställande under gång

Full fart i spåret

2 kommentarer:

Helga sa...

oh! Avis på dig som fått träna i nya hallen! Har du varit i Kungsör? Hur var den i jämförelse med den hallen i sånt fall?

Sofia sa...

Har inte varit i Kungsör så jag vet inte tyvärr.

Ska testa nya Väsbyhallen i november och kan iaf återkomma med en jämförelse av den då. :-)