torsdag, januari 31, 2013

Jag har en affärsidé

Jag tänkte mig så här:

Man opererar in ett litet chip i alla människor, ett chip som registrerar all fysisk aktivitet man gör, och omvandlar den till poäng.

När man sen traskar iväg till sin lokala matvarubutik på fredagskvällen för att köpa chips, godis, glass, fikabröd, läsk eller annat olämpligt inför fredagsmyset så gäller det att man har fyllt på poäng på sitt chip. Har man inte det får man nämligen inte handla sådana saker. Det blir stopp i kassan. Och man kan heller inte handla mer godsaker än man tjänat in poäng för.

Den här modellen gör det ju dock möjligt att köpa ut till sina stillasittande vänner, så i utvecklingens nästa steg låter man inte längre chipet registrera vad du handlar utan vad du äter. Om du äter för mycket skit och inte har poäng på chipet så börjar det utsöndra något ämne som gör att du mår illa och vill dö. Går du ut och promenerar mår du bättre igen, för då fyller du på poäng och justerar balansen.

Innan någon hinner blinka har vi sedan vänt på fetmatrenden och fått en bättre folkhälsa. Ni behöver inte tacka mig, men investera gärna i mitt projekt! Jag har, trots att idén lanserades så sent som igår, redan en stor investerare med mig, så snart är vi up and running!! Häng på du också!

Bakom örat kanske? Bild lämpligt nog stulen från crazy-frankenstein.com

1 kommentar:

Tvillingmorsan sa...

Du vet väll att min bror är patentingengör?? Puss