lördag, januari 05, 2013

Lydnadstävling med Reka


Idag susade jag och Reka iväg till Fagersta BK för att äntligen (?) starta lydnadsklass 1. Vi var ju på gång i höstas men så började hon löpa och allt blev inställt. Kändes lite galet att köra bil i två gånger två timmar för fem minuters tävlande, men vad gör man inte... Ville inte skjuta på det längre.

Vi var förlottade till startnummer 14, näst sist, och totalt efter strykningar var det 12 tävlande. Reka slutade på 3:e plats med 177 poäng och ett första pris.

Själva lydnadsprogrammet gick okej men det lämnade en del att önska. Värmde upp utanför hallen och Reka kändes toppen. Jättebra fotgående, raka sättanden osv... precis tvärtemot hur fotgåendet blev sen. Precis som på appelltävlingen i höstas började hon lalla runt när det var skarpt läge. Hade velat ta henne i örat och säga åt henne att sluta larva sig, men det kan man ju förstås inte göra på en tävling.

Den dåliga fotpositionen hängde med till ställande och läggande och hon kom alldeles för långt fram i transportsträckorna. I ställandet vände hon sig dessutom mot mig när jag gick tillbaka, vilket jag var rätt säker på att vi tränat bort. I övrigt var det som sagt okej... men inte mer. Vi har förbättringspotential.

Poängen:

Platsliggande 10
Tandvisning 10
Linförighet 6.5 (före i transp, tränger i vä, sitter snett, varierar i pos)
Läggande 9.5 (något före i transp, bra lägg)
Inkallande 10 (bra)
Ställande 8 (före i transp, vrider sig, sätter sig snett)
Apportering 10 (bra)
Hopp över hinder 9 (hoppar mot föraren)
Helhetsintryck 10

Domare var Ingmar Elfström.

5 kommentarer:

Katarina sa...

Grattis Sofia! Många fina poäng! Ni är duktiga! Men mer tävlingsträning med fortgåendet behövs kanske?
Kramar! Tvåan nästa!

Katarina sa...

Ha, ha fotgåendet.... Skulle det stå!

Sofia sa...

Tack!! :)

Ja, mycket mer tävlingsträning behövs, inte bara av fotgåendet utan av alltihop. Och ett bättre fotgående rent generellt också. Och bättre belöningar kanske. Och bättre allt!!!

Anonym sa...

Grattis!

Japp, tävlingsträning är ALDRIG fel, bara man gör det till en positiv upplevelse för hunden med förväntan på belöning!

Fia

Fanny sa...

Härligt! Grattis till både lydnads- och agilityframgångar! :-)