fredag, maj 31, 2013

En lång dag med förberedelser

Gick upp tidigt för att ta emot Nomor. En kompis på fyra ben med lång hårlös svans har flyttat in hos oss och bor i garaget och under entrétrappen. Sannolikt har hen även tagit med sig släkt och vänner hit. Det är inte okej. Nomor löser sådana problem och nu var ett bra tillfälle eftersom det är hundfritt hemma. Så nu har vi alltså en liten låda med råttgift i rabatten och förhoppningen är att de små krabaterna ska gå dit, få sig ett skrovmål och sedan dö inom tre (!) dagar. Typ knall och fall på gräsmattan...


Jobbade lite i trädgården (så svetten sprutade, speciellt när jag ägnade 15 minuter åt att försöka starta den förbannade gräsklipparjäveln) innan jag åkte till Östermalms IP och hämtade nummerlappen för imorgon. Sen sprang jag en kort liten sväng med bra fart i benen och fick en rejäl självförtroendeboost av det. Det behövde jag!


Ja, sen var det bara att fokusera på det viktigaste idag. Horistontalläge. Somnade omedelbart och fick en skön powernap i solen. Hade kunnat stanna ute mycket längre än de två timmar jag låg där, men tänkte att det är dumt om jag bränner mig så att kläderna gör ont imorgon. Det kommer de göra ändå.


Nu har jag precis ätit en rejäl pastamiddag med efterföljande rabarberpaj och glass. Och druckit ännu en flaska vatten med resorb. Mycket sånt idag. Hej toa! Har även försökt packa väskan för imorgon och bestämt mig för att jag ska springa och skämmas med en magväska. Vill ha med mig power bars under loppet och jag vill ha mobil och hörlurar för att kunna ge mig själv extra pepp med musik sista milen. Så det är så det får bli. Jag har även smörjt in hela mig och mina fötter med mjukgörande kräm och imorgon tar jag ett dopp i vaselin.


Några frågor på det?
Jaha, om jag är nervös?

Ja, faktiskt. Kan inte minnas att jag varit så här nervös något år tidigare. Samtidigt är jag mer förberedd än någonsin. Det enda som fattas nu är att läsa den bästa godnattsagan, den som blivit lite av en tradition för att peppa mig när jag ska springa marathon, Gunnikas rapport från Vasaloppet 2011. Långt inlägg men mycket läsvärt!

Inga kommentarer: