onsdag, maj 08, 2013

Sista långpasset och Resorb Sport


På söndag är det dags för sista långpasset innan Stockholm Marathon. Sista chansen att bryta ner kroppen innan den ska byggas upp och bli starkare än någonsin. Har planerat en runda som inkluderar andra varvet av marathonbanan plus transport dit och hem med start i Ekhagen. Blir 32,4 km enligt google maps. Vad det blir i verkligheten återstår att se men jag är laddad!

Det känns verkligen bra i år, tunga ben får man räkna med i träningen just nu! Har fullständigt tappat respekten för distanserna och långpasset på söndag är det enda som känns riktigt långt. Passen på 20-nånting är ingenting! Det är tufft att springa över tre mil men jag klarar det och jag vet det. Min styrka är inte att jag är snabb utan att jag är envis och stark. Och vältränad, min kropp kommer att klara påfrestningen utan att ta allt för mycket stryk. Det ska rentav bli roligt!!!


Lämpligt nog har jag blivit utvald som testpilot på Resorb Sport och ett paket landade i brevlådan igår. Brukar alltid grunda med vanlig resorb innan långpassen, men nu finns alltså en sportvariant.

Läste ett inlägg på Orka mera om just Resorb Sport. Min reaktion var först den samma som författarens, att inte använda något som innehåller smörjmedel. Men sen tänkte jag om. Jag är ingen renlevnadsmänniska. Jag har inget emot att äta godis som innehåller sköldlöss, lightprodukter eller saker med mycket onyttigt fett. Om smörjmedel var fruktansvärt farligt eller inte gjorde någon nytta så skulle det inte hamna i Resorb, så tänker jag. Möjligen naivt, men nu ska här testas!

Inga kommentarer: