tisdag, september 03, 2013

Springa sakta för att springa fort


I vanliga fall när jag går ut och springer så har jag alltid (ofrivilliga) tankar om att jag måste försöka springa fortare. Tycker att jag alltid kutar för sakta. Jag vet ju att jag inte är snabb men jag önskar att jag vore det.

Idag sprang jag för första gången enligt det träningsprogram från Gipis som jag ska följa, och som förhoppningsvis ska få mig snabbare. Milen på under 55 min är målet och för att nå dit ska jag inledningsvis springa långsammare än jag brukar. Sedan är det devisen "lugna pass lugnt, snabba pass snabbt" som gäller.

Det blev en väldigt behaglig runda på1 timme och 10 minuter idag. På slutet märktes det att jag efter sommarens "uppehåll" är ovan att springa under längre tid men löpningen var aldrig särskilt jobbig. Jag ställde in min Garmin så att den pep ilsket om jag sprang för fort och efter ett tag kom jag in i lunket. Kändes extremt märkligt när jag sprang i snigeltempo i den långa nedförsbacken från Mörby C men överlag var det rätt myspysigt. Undrade för mig själv varför jag måste ha så bråttom jämt, när det var så bekvämt att hålla ett lågt tempo.

Inga kommentarer: