tisdag, november 19, 2013

Maritimt och sista solnedgången




Idag har varit en händelserik semesterdag. Puh.

Vi fick sätta väckarklockan imorse för att vakna och äta frukost i tid innan vår inbokade snorklingstur. Vi tuffade iväg med "egen" båt och en besättning på fyra personer (tre sjömän och en snorklingsfröken). Svalde halva havet vid första stoppet och andra halvan vid nästa stopp. Fy för saltvatten! Såg några roliga fiskar och lite coola rev. Kändes väldig 3D när ett stim med gulrandiga fiskar och simmade förbi.

När vi snorklat klart vid andra stoppet och klev på båten igen så hade vi visst fått motorhaveri som inte gick att laga. Medan vi väntade på att ett räddningsteam skulle komma med en ny båt så tilltog min sjösjuka och vi valde att inte göra fler snorklingsstopp utan åka direkt hem. Själva räddningsmanövern var i sig mycket underhållande, men till slut var vi på den nya båten och den trasiga dito tog vi på släp hem.

Resten av dagen flöt på som vanligt med poolhäng, lunch, happy hour och solnedgång. Förutom att det kändes lite ledsammare idag eftersom det var sista dagen. Och vi passade båda två på att bränna oss på ryggen en smula.

Middagen hade vi bokat på resortens privata strand. De hade dukat upp ett bord för två i sanden, lyst upp med mysiga lampor och vi hade en egen kock som lagade maten precis bredvid bordet. Sjukt romantiskt! Bamseromantiskt!

Sen gick det lite snett när tidvattnet kom. Jag ska inte gå in på detaljer men vi hade i alla fall roligt. Tyvärr kan nog inte vår personal säga detsamma. De verkade lätt panikslagna och kämpade för att upprätthålla någon slags lugn. Filippinos är verkligen snälla och noga med sin service och vår middag blev en utmaning för dem. För oss blev det i alla fall minnesvärt, även om det slutade vara bamseromantiskt strax efter att vi ätit förrätten. Och personalen fick mycket dricks.

Imorgon åker vi tillbaka till Manila.

Inga kommentarer: