fredag, december 06, 2013

Inte utan min Tratte-fnatt!


Jag har en app på mobilen som heter Moves. Som namnet antyder registrerar den hur jag rör mig, om jag går, springer, åker bil eller är stilla någonstans. Jag går normalt sett ganska mycket och gör av med flera hundra kalorier om dagen på det. Eller gjorde. Sedan Reka flyttade är det skrämmande låga siffror på promenerandet. Jag rör mig knappt alls!

Jag saknar Reka så mycket att jag vill skrika rakt ut ibland. Att gå promenad utan hennes sällskap känns helt meningslöst! Att åka till jobbet ensam känns konstigt. Att hon inte ligger vare sig under mitt eller pappas skrivbord är förvirrande. Jag är på väg att öppna bakluckan åt henne när jag ska åka från jobbet. Det är så in i helvete tomt överallt! Ingen som lägger nosen i blöt.

Försöker se det positiva med att slippa trotsa snö och vind nu men tänker att jag nog faktiskt borde försöka promenera lite ändå. Att jag körde ett pass med PT-Tompa i gymmet idag var förstås bra, men den träningen är ett komplement till vardagsmotionen. Det ersätter den inte.

Speciellt viktigt att jag rör mig känns det när Jontan kommer hem med en god och lyxig trerättersmiddag från Köttbaren! Och eftersom jag ska upprepa succén från förra året och göra biskvier imorgon. Orkade inte ikväll när magen var full av efterrätts-Crème Brûlée och jag hade noll uppfriskande promenader i benen.

Inga kommentarer: