fredag, februari 28, 2014

Jag älskar att leka!


Kan vi börja prata om det här med skidåkning? Tack!

Visst är det jätteroligt att åka skidor några timmar eller så men jag har svårt att förstå den där oändliga glädjen med det. Svårt att förstå hur man gång på gång i slutet av backen kan hoppa upp och ner av förväntan och utbrista "AGAIN!!!", varje dag, fem dagar i rad, under sju timmar varje dag. Har försökt komma på något som skänker mig samma glädje under så lång tid men har inte lyckats.

En sak jag däremot gillar att göra är att leka. Leka som barn fast man är vuxen. Till exempel att dra igång ett mästerskap i 28 meter medley med kvaltävlingar och finaler, ha oklara regler som ingen förstår och ändå genomföra det högst seriöst och med massor av glädje. Ha psykkrig och låta alla vinna. Fast ingen riktig behärskar alla fyra simsätten. Låtsas att livebandet som spelar i byn hör till festligheterna runt den stora finalen. Typiskt roligt. Eller att samtidigt ha ett bastumästerskap med ännu oklarare regler. Sånt gillar jag. Antar att jag är en smula omogen.

Imorgon åker vi hem och det har jag inte alls lust med. Det har varit en bra vecka. Sol varje dag. Slutade åka efter lunch idag, vilket var perfekt eftersom jag egentligen ville fortsätta lite till, och efter en stund i solen på en alm stack jag ut på en kort, lugn löprunda. Ville mest få igång cirkulationen i kroppen och bli varm så att jag kunde stretcha ordentligt efteråt.

Är väl så redo man kan bli för 27 timmar i buss nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Tycker nog du glömde nämna vem som var lite snabbare än din make i tävlingen 4x7 meter medly herrar.