tisdag, februari 04, 2014

PT-pass #1 i simning


Går hade jag mitt första PT-pass i simning i Mörbybadet med Hasse. Det var awesome!

Själva idén med personlig träning är ju i sig fantastisk. Man blir konstant övervakad, utmanad och överöst med tips, råd och korrigeringar. Har man riktig tur och kämpar hårt så får man kanske lite beröm och några glada tillrop också. Inget undantag igår. Fruktansvärt nyttigt.

Fick värma upp med några teknikövningar och kortare fartökningar. Sedan klockade Hasse varje 50:a under 300 m och vi kunde konstatera att första 50:an gick rätt mycket snabbare än övriga, men sedan höll jag ett hyfsat jämnt tempo på ca 1:15 min/50 m. Ett konkret mål  är att få ner det till ca 1 min/50 m till sommaren.

Sedan fick jag köra åtta 25:or med start 45 och målet att aldrig behöva mer än 25 s per sträcka. Innan jag började intervallerna trodde jag inte att jag skulle kunna komma under 30 s på intervall 2-8 men jag klarade faktiskt alla, även om jag inte ser det som en omöjlighet att simfröken var lite snäll på stoppfingret då och då. Om så är fallet så var det nog bara bra för mig, jag måste få tro att jag kan. Allt blir bättre då.

Inga kommentarer: