söndag, mars 16, 2014

Blogger Boot Camp 2014 i KTH-hallen

Igår var jag på Blogger Boot Camp i KTH-hallen - en hel dag fylld av träning och inspiration. Jag kan inte dra mig till minnes att jag varit på något liknande event förut och jag var positivt överraskad. Det var verkligen roligt! Det enda som var lite synd var att vi bara var tjejer. Jag har lite svårt för den jargong som ofta uppstår av många flickor i grupp och jag hade gärna sett fler killar där. Men nu var det som det var och jag hade hur som helst jätteskoj! En riktigt bra dag!


09:00-10:00 - Förbättra din löptenik med Malin Ewerlöf Krepp



Löpskolning, tekniktips och intervaller i skogen. Jag tyckte verkligen om Malin! Hon var tydlig och underhållande att lyssna på. Efter uppvärmning, genomgång och löpskolning så körde vi intervaller - 3x60s + 3x45s + 3x30s + 3x15s med lika lång vila som intervallen före var. Kändes lite tungt och ovant att springa och tyvärr fick jag ont i ryggen igen under dagen. Kanske beroende på att jag inte hade vett att ta det superlugnt under passet.


10:30-11:30 - Träna smartare, inte hårdare - föreläsning med Jakob Richloow



Var lite besviken på den här föreläsningen eftersom jag trodde att den skulle behandla ämnet mer generellt. Nu var det begränsat till endast gymträning. Det märktes att Jakob var väldigt kunnig inom sitt område men föreläsningen kändes lite stolpig och det var mest som om han läste innantill. Däremot hade han en FANTASTISK kropp så jag var sysselsatt ändå. Alltså riktigt snygg kropp. Typ bästa jag har sett.


11:45-12:45 Krav Maga med Jonathan Johnsson m. fl



Utan konkurrens dagens roligaste pass. Vi fick lära oss hur man försvarar sig mot en angripare, hur man stöter bort en angripare och hur man sedan nitar honom eller henne. Det var jättejobbigt men suveränt roligt! Jag vill börja träna sånt här! Är det någon som vill hänga på? Blir antagligen först till hösten...

Det som var svårt var att vara "måttfullt aggressiv". Instruktörerna förordade aggressivitet men vissa av tjejerna som var med var rätt små och jag förhållandevis stor och stark... och då blev det inte så bra. Bäst var när jag fick öva slag mot en av instruktörerna. Det var som att slå mot en vägg.


14:00-15:00 Varje steg räknas - föreläsning med Emma Eklund



Skulle egentligen haft löpning den här tiden men eftersom jag inte ska springa så bytte jag till föreläsningen med Emma Eklund som kom tvåa i förra säsongen av Biggest Looser. Det är jag glad för. Emma var väldigt intressant att lyssna på och hon kändes otroligt öppen och ärlig med allt hon sa. Eftersom jag ser mig själv, och förmodligen alltid kommer att se mig själv, som en tjockis så kunde jag känna igen mig i mycket av det hon pratade om. Blev inspirerad!


15:30-16:30 Parkour/freerunning med Minna Lilja Zwedberg och Felix Larsson Rudfeldt



Vid det här laget började jag bli väldigt mosig i både kropp och knopp och jag är inte säker på att jag uppskattade det här passet så mycket som jag skulle ha gjort om jag varit helt pigg. Men roligt var det, inget snack om saken, och ett rejääält kliv utanför min komfortzon. Vi fick klättra i byggställningar, krypa, hoppa, landa mjukt, balansera och försöka vara tysta och smidiga. De två sista sakerna finns överhuvudtaget inte i mitt bibliotek men jag gjorde mitt bästa och tycker att jag under omständigheterna faktiskt klarade mig riktigt bra. Det var som att bli barn på nytt! Ledarna imponerade!!!


16:45-17:45 Flow and Grace med Jessica Clarén



Hade inte mycket kvar att ge vid det här laget. Övningarna var antagligen bra men jag var för trött för att orka ta ut dem. Har läst mycket om vilken bra instruktör Jessica är och på den punkten blev jag i alla fall inte besviken. Tyckte hon hade en superhärlig inställning, glad och positiv, vilket smittade av sig även om jag inte var i stånd att utföra det hon bad oss om.

2 kommentarer:

uppochhoppa sa...

Tack för att du kom och var med - det låter som du hade en bra dag, det glädjer mig! Kram arrangörs-sofy

Sofia sa...

Jag hade en jättebra dag! Det var verkligen toppen att få chansen att prova på alla de här olika träningsformerna.

Bra arrangerat!!! :D