söndag, mars 30, 2014

Ramundberget till Funäsdalen


Efter en riktigt god frukost i Ramundberget andra dagen så skidade vi vidare mot Funäsdalen. Kände mig lite stel men förhållandevis pigg efter att ha fått sova. Mest illa däran efter första dagens bravader var nog mina fötter men inte ens där förelåg någon större kris.

I Bruksvallarna stannade vi för en lunchvåffla. Det var också där och då min mobil kastade sig från en farstutrapp rätt ner i en djup vattenpöl i vad jag tror var ett försök att ta livet av sig. Jag stängde av den snabbt och begravde den i ris ganska direkt efteråt, så jag har goda förhoppningar om att den ändå klarade sig. Har inte vågat ta reda på det än. Jag behöver verkligen en ny så jag hoppas lite att den dör.

Skidåkningen den här dagen var betydligt lättare än den över högfjället. Spåren var fina, vädret lika strålande som första dagen men naturen väldigt annorlunda. En lång sträcka gick längs med Ljusnan och var ganska platt och trevlig. I övrigt gick det väldigt mycket nedför. Fick prova Jontans skidor en liten bit och det var en trevlig upplevelse. Totalt sett är jag inte säker på att de hade varit lättare att åka på dem än på mina eftersom de just då var extremt bakhala (tacka vet jag vallningsfritt), men att se Jonas slita på mina skidor och få rejäl puls av det gjorde att jag ändå kände mig rätt stark. Och det är så jag vill sammanfatta den fysiska upplevelsen av de här skiddagarna. Jag kände mig stark och uthållig, rent fysiskt var det inte någon jätteutmaning.

Utmaningen var den psykiska. Trots att vi höll bättre fart andra dagen så höll vi på väldigt länge. När vi trodde vi var framme var vi tvungna att stega upp för en helvetesbacke. Sen fick vi ta av oss skidorna och gå en kilometer till hotellet. Pannbensträning!

Belöningen när vi kom fram till hotellet var middag - "lokal tallrik", en hamburgare och en öl. Sedan sova.

Idag åkte vi hem efter vad som bara kan sammanfattas som två fantastiskt trevliga skiddagar. Jag gillade verkligen det här, trots att det blev lite för långt båda dagarna. Längdåkning kanske är min grej ändå. Nästa gång ska jag hyra skejtskidor. Jag kommer vara snabb som en räv!

Inga kommentarer: