torsdag, april 24, 2014

Engagerad teknikgenomgång och jobbiga intervaller


Simkurs igår igen, efter en veckas påskuppehåll. Vi inledde med teknikfokus. Simfröken Henke lät oerhört engagerad när han berättade om vikten av att bålen var med i simningen, och för all del i resten av livet också. Just hans engagemang var oerhört smittande och jag blev både inspirerad och på gott humör av den enorma glädje jag upplevde att han utstrålade över ämnet. Sen fick vi öva lite på det innan det var dags för intervaller - 3 x (2x50 meter med start 1:05 + 4x25 meter start 30). Ingen serievila.

Eftersom jag har försökt ha någon form av vilo/teknik-period den här veckan så borde jag förstås ha valt den något lugnare banan som körde start 1:10 och 35 (tror jag), men det hade känts som ett nederlag och dessutom gissade jag att simfröken Hasse inte skulle låtit mig byta i alla fall.

Dessutom kändes simningen faktiskt jäkligt bra igår, men intervallerna var tuffa. Sista vändan blev det, på grund av tumult och trängsel, bara en 50:a för min del och först var jag lite besviken över det eftersom det kändes som om jag inte klarade utmaningen bara för det. Men efter att ha sovit på saken har jag insett att det inte spelar någon roll, eftersom jag hade fixat den också. Det var lite knappt om tid i starterna på slutet, typ ett andetag och sen iväg igen, och någon gång tror jag det blev lite extra vila, men det är skit samma. Min inställning var superbra och känslan också. Känner mig jättestolt över mig själv!

Inga kommentarer: