söndag, maj 11, 2014

Agilitytävling, långpass och plugg

Jag har vilat den här helgen. Mycket. Och ändå inte riktigt tillräckligt. I natt blev det bara fem timmars sömn innan det var dags att sticka iväg på agilitytävling på SSBK med Reka. Tävlingen gick okej, vi gjorde ett halvbra lopp där vi diskade oss och ett bra lopp där vi fick fem fel på slalom.

Idag sprang jag även långpass, ett kortare sådant. Vanligen brukar den här helgen, tre veckor innan Stockholm Marathon, bjuda på mitt längsta långpass på >30 km, men i år blir det inget sådant. Löpningen går så jäkla bra just nu och jag tror den rundan sliter mer än vad den ger mig. Jag behöver just nu bara få upp farten och bibehålla formen. Så det blev 16 km i lite högre fart än vanligt. Normalt ligger jag på strax över 6:30 min/km i snitt på långpassen, men idag landade jag på strax över 6 min/km. Är väldigt stolt över det, speciellt över att det inte var med någon jättestor ansträngning. Jobbigt förstås, men inte på långa vägar så illa som jag trodde det skulle vara. Vilan i helgen har gjort mig gott och av förra veckans hysteriska träningsvärk finns inget kvar.

Som grädde på moset lyckades jag läsa ut den fruktansvärt tråkiga holländska boken Oeroeg av Hella S. Haasse. Jag somnade flera gånger under processen men hämtade mig och läste vidare. Nu ska jag bara skriva två sidor sammanfattning också.

Men först: sova!

Inga kommentarer: