måndag, juni 16, 2014

Teknikdetaljer


Så här ser det ut när jag simmar. Eller gjorde i onsdags i alla fall, det där verkar ju gå lite upp och ner. Om självkritik var en OS-gren skulle jag förmodligen ha en medalj av högsta valör hemma i något skåp, men den här gången är jag faktiskt inte helt missnöjd med vad jag ser.

Det jag själv tycker är mest uppenbart att jag måste jobba på är att få draget riktat mer rakt bakåt, istället för som nu, lite lätt ut åt sidan. Tappar förmodligen en del kraft på det.

Simfröken efterlyser dessutom mer aktiv höft och bättre "tryck på badbollen", framför allt med vänster hand.

När dessa områden med förbättringspotential var inringade var jag förstås tvungen att direkt uppsöka ett vatten för att laborera lite. Hade tänkt lubba ner och köra på egen hand i Edsviken igår, men fegade ur i sista stund och lyckades istället få sällskap av Martin i Rösjön. Körde en del med paddlar eftersom det är lite lättare att känna hur det känns i draget då och la lite extra fokus på höften. Kändes faktiskt bra.

Ikväll blir det swimrunträning, förhoppningsvis med Lim och med Lindad. Ser fram emot att fortsätta min laboration då. Dessutom ska det bli intressant att för första gången prova att springa i min våtdräkt. Och ha säsongspremiär i Edsviken.

Inga kommentarer: