fredag, juli 18, 2014

Sofia + Chrille = sant


Jag adopterade en ny kompis igår. Han heter Chrille och har tidigare bott hos Roger Ström - min dröm. Tillsammans har de gjort många fina saker, men som det kan bli ibland så har de vuxit ifrån varandra. Jag tror Roger hade mycket större visioner än vad Chrille hade, och att de därför tog det gemensamma beslutet att gå skilda vägar. Som vänner, naturligtvis.

Och då hamnade Chrille hos mig. Cykelhataren. Hur gick det till?

Jo, i tisdags, efter Try triathlon, så diskuterade jag och Anna huruvida jag behövde cykla lite oftare än på själva träningskvällarna. Lära mig växla och sådana grundläggande saker. Jag hänvisade till att jag inte har någon egen cykel, att en ny cykel är dyr osv.

Precis när jag kom hem från Sjöhistoriska på kvällen så offentliggjorde Roger sin och Chrilles separation på Facebook och... ja... här är vi nu.

Jag har precis cyklat min första runda, 2,7 mil, på lite över en timme inklusive dryckespauser men exklusive fikapausen som var nästan lika lång som den effektiva rulltiden.

Eftersom det numera finns ett cykelproffs i familjen så var det givet att ta med honom på jungfruturen, liksom mitt ballinferno till make. Så vi cyklade en runda som avslutades med ovan nämnda fikapaus på Gateau i Djursholm. Pausen var tydligen upprörande lång (enligt cykelproffset) men jag tyckte den kändes helt rimlig.

Sammanfattningsvis kan väl säga att det inte var helt vidrigt att cykla, jag fick inte horribelt ont i baken, det var inte motvind hela tiden och det var trevligt med sällskap. Men fikat var förstås bäst.

Inga kommentarer: