torsdag, augusti 14, 2014

Årets multisportäventyr närmar sig


Eftersom jag skulle sova själv på landet igår tyckte jag det var bäst att köra ett träningspass på eftermiddagen så att jag skulle somna ordentligt på kvällen.

Började med en kort löprunda som uppvärmning, vilket kändes väldigt bra, och fortsatte med TRX-träning på terrassen. Hittade ett träningsprogram från Access Rehab med fokus på bålstabilitet som jag körde. Har tappat mycket under sommaren, det blev smärtsamt tydligt, men programmet var riktigt jobbigt och bra.



Idag blir det kanske lite yoga och sen tänkte jag vila i två dagar inför Hofors Adventure Race, som jag ska köra med Lindad. Loppet går på söndag och jag är lite pirrig men väldigt, väldigt förväntansfull. Banan ser ut som ovan, och börjar med en kort löpningsprolog med fem kontroller. Sen är det som synes mycket MTB. Äventyren är specificerade som "blött äventyr" (tror jag vi ska kunna överleva) och "repmoment" (kan vara dödsläskigt).

Förra året var det en kort paddlingsprolog samt ungefär 6,5 km paddling och jag och Linda var oväntat starka där, trots att vår träning bestod i att kvällen före läsa på internet hur man bäst gör. I år är det aningen längre paddling, men å andra sidan bara en sträcka, så det kommer säkert att gå bra.

Fågelvägen mäter banan 54 km och de gissar att vinnartiden ligger på runt 4,5 timmar. Vad det innebär för oss vet vi inte. Kanske sex timmar.

Inga kommentarer: