onsdag, februari 11, 2015

Oväntad tävlingsdjävul och REKORD!!!


Jag kan inte säga att jag var särskilt peppad inför simträningen i Vasalund igår. Var dödstrött (doh!) och hade som omväxling inte alls någon lust att åka iväg och simma. Inte heller blev motivationen bättre av att jag glömde Garmin och hade kört för långt för att hinna vända och hämta.

När jag kom hem ett par timmar senare var jag pigg, glad och full av energi. Sådär att det blev svårt att somna pga all den upprymdhet som dansade jive i min kropp. Som vanligt hade jag blivit rejält boostad av simningen och av alla härliga kompisar i bassängen. Det var jätteroligt!

Passet bestod av 5 min insim, 5 min teknik, 5 min andningskontroll, 15 min av 50 löst + 4x25 hårt, 10 min med 12.5 max + 12.5 löst och avbad.

Sista 25 maxade vi hela längden på alla fem banor samtidigt och jag vill helt oblygt påstå att jag var snabbast av dem jag simmade mot. Mmm... jä! Det är så det ska vara, men inte alltid så det har varit.

Att det blev så igår vill jag påstå var Henkes fel. Han hetsade mig. Sa att jag fick stryk av Tommy på banan bredvid när vi körde halva längden max, och det kunde jag inte acceptera. Vilket var en spännande och oväntad reaktion från min sida. Trodde inte den typen av psykning funkade på mig.

Det verkar i alla fall som att jag vevade igång maskineriet ordentligt då, för idag hände det äntligen:

JAG SIMMADE 50 METER UNDER 40 SEKUNDER!!!

Klockade 39.9 på Garmin och jag brukar dessutom räkna med att det tar ca 2 sekunder att hitta rätt knapp och stoppa klockan.

Nu känns målet att komma under 35 sekunder betydligt närmare. Hurra för mig, jag är så bra!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Återkommer...
T

Sofia sa...

Haha, jag ligger i hårdträning nu. Passa dig! ;)