söndag, mars 01, 2015

GULDFEBER!


En helt fantastisk sak har hänt! Jag har hållit inne med det för att samtidigt kunna lägga ut filmen från tävlingen, men i fredags vann jag mitt första mästerskapsguld i simning! Det är sant!

I år hölls för andra året i rad det stora mästerskapet i kortkort-bana (7 meter) under skidresan i Österrike. Grenen vi tävlade i var 28 meter medley. Under veckan hölls kvaltävlingar och semifinaler för både herrar och damer, och fredagen avslutades med den spännande damfinalen, dit jag, trots sjukdom och svaga insatser under inledningen av veckan, hade kvalificerat mig. I herrklassen var det tre tävlande och i damklassen två.

Och jag vann! Damfinalen gick head to head och jag var först att sätta handen i kaklet! Eller gummit. Vilken otrolig glädje!!! Jag sträckte armarna i luften och jublade!

Tyvärr blev lyckan kortvarig. Min motståndare hade svårt att hantera sin snöpliga silvermedalj och lyckades få det till att jag var en dålig vinnare som inte tackade henne innan jag mottog publikens jubel. Bah! Som om till exempel Florent Manaudou skulle gjort det? Knappast. Simmar man inte bättre än näst bäst så gör man inte... Det är bara att svälja förnedringen, spotta ut snuset och träna mer till nästa mästerskap.

Jag vill hur som helst tacka juryn och huvuddomaren, publiken, min familj, simfröken och alla som trott på och stöttat mig fram till den här stora framgången. Utan er hade det aldrig gått!

Jag vill också passa på att gratulera segraren i herrklassen, Roger Ström - min dröm - till vinsten, och alla de andra tävlande till fina insatser i bassängen.

PS. Kamerateamet fick tyvärr slut på diskutrymme mitt under pågående final, varför slutet av filmen är ett inklipp från kvalloppet, där vi tävlande simmade en i taget. Man kan se att intensiteten är betydligt lägre där och av det dra slutsatsen att jag disponerade mina krafter perfekt under veckan.

PS2. Jag är hemma igen. Skönt!

PS3. Läs gärna pappa Görans och mot/medtävlare Lims inlägg om tävlingen.

Inga kommentarer: