onsdag, mars 11, 2015

Kort är kul!



I lördags på Try Triathlon simmade vi bara 25:or och det var dödstrist.

Igår på simskolan simmade vi (nästan) bara 25:or och det var dödskul. När det kommer till att trycka på i fart gillar jag korta distanser betydligt bättre än långa faktiskt.

Igår körde vi samma inledning som vanligt (5 min insim + några teknikövningar) och sedan:

16x25 start 30, f3
8x25 start 40, f4
4x25 start 60, f5

Jag tycker jag simmade bra, men bäst av allt var min inställning. Jäkligt positiv. Under första omgången blev det lite fel med starttiden och det fanns inte riktigt tid att prata om saken, så jag fick köra varannan 25:a med start 25 och varannan med start 35. Men jag fann mig oväntat bra i det, tryckte ner huvudet och simmade på i ett hyfsat jämt tempo. Kände mig jättestark! Trots att jag vid den kortare vilan i princip bara hann stanna upp, vända och ta ett andetag innan jag skulle iväg. Trodde jag skulle tappa tempot men det var aldrig ett problem.

Tappade snabbt kollen på hur många längder vi hade simmat så jag hade antagligen kunnat fortsätta ett tag till om ingen stoppat mig. Kände mig som en maskin!

Trodde inte jag skulle lyckas höja tempot de kommande 8x25 och 4x25 men jag tycker nog att jag klarade det hyfsat bra faktiskt. Och min inställning fortsatte vara amazing. Gilla!

Det var ett roligt och utmanande pass! Nu sitter jag och funderar över lämpligheten att köra ett pass långa tröskelintervaller i eftermiddag. Känner mig osäker...

Inga kommentarer: