torsdag, april 30, 2015

Återhämtning, öppet vatten och lagning


Det blev en lugn förmiddag vid poolen idag. Solen sken från en klarblå himmel så jag slängde mig ner i en solstol efter frukost.

Kroppen känns helt okej efter stora bergsturen igår, men jag är förstås lite sliten. Värst är faktiskt vänster armbåge. Så fånigt. Jag har cyklat över ett jävla berg (världens högsta berg?!) och jag har ont i armbågen.

Efter lunch var vi ett stort gäng som hoppade i våra våtdräkter och tog bussen till Alcudia, för att därifrån simma 4 km längs stranden tillbaka hem. Jag teamade upp mig med Lim och så drog vi iväg.

Eftersom jag var sliten och ville göra simningen så lätt som möjligt så tog jag på mig fenorna. Tänkte inte på att vattenläget blir annorlunda med våtdräkt, så jag hade inte mycket nytta av dem eftersom de bara låg och plaskade på ytan. De störde å andra sidan inte heller. Tror jag.

Vi simmade jävligt bra. Malde på och kom ifatt gruppen framför. Upplevde inte ens farten som särskilt ansträngande. Vi blir farliga på Amfibiemannen i sommar, kommer simma som två spjut.

Idag bestod den största utmaningen istället av havet. Det var stökigt och skvalpigt så ganska tidigt började jag känna mig sjösjuk. Försökte tänka bort det, andas från vågorna på varannat tag, simma catch up för att alltid ha en hand vid Lims fötter och att fokusera blicken på strandlinjen när jag andades.

När vi stannade till efter ungefär 2 km var jag nära att spy. Behövde inte fundera på om jag skulle kunna komma över det och fortsätta, jag var bara tvungen att få fast mark under fötterna. Och det fort, så att jag förhoppningsvis inte skulle kräkas i vattnet.

Så det blev inga 4 km för oss, men väl 2,3. Och de kändes, bortsett från sjösjukan, riktigt bra. Det var kul! Ska inte glömma öronpropparna på rummet nästa gång, det kan eventuellt hjälpa.

Hann ligga en stund vid poolen efteråt innan jag gjorde ett besök hos naprapat-Patricia som fick i uppgift att laga min armbåge. Det visade sig att även vänster knä behövde fixas, men att de båda led av ungefär samma problem. Jag är för svag i rumpan (knät faller inåt på cykeln och insida lår försöker rädda situationen) och för svag i skulderbladen (samma princip som med knät).

Imorgon ska jag ta det lugnt. Kanske morgonyoga på stranden och göra en miljard startdyk bara. Vi får se.

Inga kommentarer: