måndag, april 27, 2015

Känns som två veckor

Det är intensivt, ansträngande, avkopplande och väldigt härligt med semester. Vi kom fram vid lunch igår och det känns redan som om vi varit här i två veckor.

Hotellet vi bor på, Viva Blue, påminner lite som en resort på Disneyland, men utan the complimentary mug. Bäst hittills är städerskan vi mötte i korridoren, som pekade på Jontans ben, skrattade och sa -"Blanco!" Höll på att skratta ihjäl mig!

De flesta i gruppen stack ut och cyklade direkt när vi kom fram igår, men jag och Jonas fick våra hyrhojar först idag, så igår tog vi en lugn jogg längs stranden på eftermiddagen och följde upp det med ett lätt yogapass på gräsmattan utanför hotellet.

Imorse gick vi ner till stranden i soluppgången. Jonas var med på ett yogapass och jag simmade i havet. Det var enligt ryktet ca 17 grader och väldigt klart vatten. Men salt! Hade rätt stora problem med det. Simningen gick ändå bra och trots att det kändes som om jag knappt kom framåt så hängde jag med tempot i gruppen utan problem. Det gjorde mig glad!

När vi klev upp ut vattnet öppnade sig himlen och regnet vräkte ner. Det gjorde att avgången för förmiddagscyklingen sköts fram en timme, med hopp om att det skulle lätta upp. Det gjorde det också men precis när vi skulle iväg så kom ytterligare en skur, och då avbröts projektet och flyttades till eftermiddagen.

Men jag och Jontan var på G och ville inte vänta, så vi hängde på en grupp supersnabba cyklister ("äh, vi kör lugnt") som drog iväg i strax under 30 km/h. Orkade hänga på i 8 km, sen dog benen och vi släppte gruppen.

Cyklade en runda på strax över fem mil till Petra i ett böljande landskap. Regnet drog bort, himlen sprack upp och solen sken. Rundan bjöd på långa sega uppförsbackar, kraftig vind och ett par sköna utförslut. Var väldigt trött och hungrig när vi kom tillbaka, och lunch och chill på rummet satt fint.

Sen rullade det på med yoga, information och middag. Är sjukt trött nu. Och imorgon är planen att gå upp och yoga kl. 7. Eller möjligen bassängsimma. Eller ta sovmorgon.

Livet är gött. Världen är stor.

Inga kommentarer: